INGYENES tanácsadás: +36 30 220 1100
Megjegyzem magamnak
E-mailben elküld

1011 - Húsfeldolgozás, -tartósítás

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- marha, disznó, bárány, nyúl, birka, teve stb. vágóhídi vágása, tisztítása és csomagolása
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, hasítással
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, darabolással
- a bálna leölése és feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön
- a vágóhídon a vágás, feldolgozás során nyert melléktermékek, a nyersbőr és irha valamint a nyírt gyapjú gyártása
- az állati eredetű étkezési zsír és háj kiolvasztása
- az állati belsőség előállítása
- a tímáripari bőrgyapjú gyártása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- az étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd: 1012
- a gyártástól, kereskedelemtől elkülönült, díjazásért vagy szerződéses alapon végzett húscsomagolás, lásd: 8292
- a halakból, tengeri állatokból olaj, zsír gyártása, lásd 1041

ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a TEÁOR szám:

Itt tudja ellenőrizni, hogy ez a tevékenység engedélyköteles-e: 1011

TEÁOR '03 Megfelelője:

Szakmakódok:

1011 teáor alatti szakmakódok

További TEÁOR számok a "Élelmiszergyártás" alatt:

Egyéb élelmiszer gyártása (108)

Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás (103)

Halfeldolgozás, -tartósítás (102)

Húsfeldolgozás, -tartósítás, húskészítmény gyártása (101)

Malomipari termék, keményítő gyártása (106)

Növényi, állati olaj gyártása (104)

Pékáru, tésztafélék gyártása (107)

Takarmány gyártása (109)

Tejfeldolgozás (105)