Nyitólap | TEÁOR '03 | TEAOR '08 | |
Autómúlt.hu a valós kilóméterekért

TEÁOR számok '08 >> 10 - Élelmiszergyártás >> 103 - Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás

Megjegyzem magamnak
E-mailben elküld

1039 - Egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a főként gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmazó ételek gyártása, a fagyasztott és konzerv készételek kivételével
- gyümölcs, dió és zöldség tartósítása fagyasztással, szárítással, olajban, illetve ecetben tartósítva, konzerválással stb.
- a gyümölcs- és zöldségkészítmény gyártása
- dzsem, lekvár és étkezési zselé gyártása
- a dió pörkölése
- a diós ételek és tészták gyártása
- a zöldségből vagy gyümölcsből készült, romlandó, előkészített ételek, úgymint
- saláták: vegyes saláta, csomagolt saláta
- hámozott, összevágott zöldségek
- tofu (szójababsajt)

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a gyümölcs- és zöldséglé gyártása, lásd: 1032
- a dara és liszt gyártása száraz hüvelyes zöldségből, lásd: 1061
- a cukrozott (kandírozott) gyümölcs és dió gyártása, lásd: 1082
- a félkész zöldséges ételek gyártása, lásd: 1085
- a mesterséges koncentrátum gyártása, lásd: 1089

TEÁOR '03 Megfelelője:

Szakmakódok:

1039 teáor alatti szakmakódok

További TEÁOR számok a "Élelmiszergyártás" alatt:

Egyéb élelmiszer gyártása (108)

Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás (103)

Halfeldolgozás, -tartósítás (102)

Húsfeldolgozás, -tartósítás, húskészítmény gyártása (101)

Malomipari termék, keményítő gyártása (106)

Növényi, állati olaj gyártása (104)

Pékáru, tésztafélék gyártása (107)

Takarmány gyártása (109)

Tejfeldolgozás (105)