Nyitólap | TEÁOR '03 | TEAOR '08 | |
Autómúlt.hu a valós kilóméterekért

TEÁOR számok '08 >> 10 - Élelmiszergyártás >> 105 - Tejfeldolgozás

Megjegyzem magamnak
E-mailben elküld

1051 - Tejtermék gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a friss, folyékony, pasztőrözött, sterilizált, homogénezett és/vagy hőkezelt tej előállítása
- a tejes italok gyártása
- a tejszín gyártása friss, folyékony, pasztőrözött, sterilizált, homogénezett tejből
- a szárított és sűrített tej, tejpor gyártása, édesítve vagy édesítés nélkül
- a nagy zsírtartalmú tej és tejszín gyártása
- a vaj gyártása
- a joghurt gyártása
- a sajt és a túró gyártása
- a tejsavó gyártása
- a kazein és tejcukor (laktóz) gyártása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a friss, nyers (tehén)tej termelése, lásd: 0141
- a friss, nyers (juh-, kecske-, ló-, szamár-, teve- stb.) tej termelése, lásd: 0143, 0144, 0145
- a tejtartalom nélküli, tej- és sajthelyettesítő termékek gyártása, lásd: 1089

TEÁOR '03 Megfelelője:

Szakmakódok:

1051 teáor alatti szakmakódok

További TEÁOR számok a "Élelmiszergyártás" alatt:

Egyéb élelmiszer gyártása (108)

Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás (103)

Halfeldolgozás, -tartósítás (102)

Húsfeldolgozás, -tartósítás, húskészítmény gyártása (101)

Malomipari termék, keményítő gyártása (106)

Növényi, állati olaj gyártása (104)

Pékáru, tésztafélék gyártása (107)

Takarmány gyártása (109)

Tejfeldolgozás (105)