Nyitólap |

TEÁOR számok '08 >> 10 - Élelmiszergyártás >> 101 - Húsfeldolgozás, -tartósítás, húskészítmény gyártása >> E-mailben elküld

A www.teaorszamok.hu oldalról könnyedén értesítheti partnereit, barátait, ismerőseit a számukra fontos új TEÁOR számokról.
A keretben látható rész - a levél törzse -, melyet saját üzenetével egészíthet ki. A feladó és a címzett e-mail címének megadása után, kattintson a küldés gombra, és a levelét már kézbesítettük is!

E-mailben elküld

(nem kötelező)

*

*

1011 - Húsfeldolgozás, -tartósítás

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- marha, disznó, bárány, nyúl, birka, teve stb. vágóhídi vágása, tisztítása és csomagolása
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, hasítással
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, darabolással
- a bálna leölése és feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön
- a vágóhídon a vágás, feldolgozás során nyert melléktermékek, a nyersbőr és irha valamint a nyírt gyapjú gyártása
- az állati eredetű étkezési zsír és háj kiolvasztása
- az állati belsőség előállítása
- a tímáripari bőrgyapjú gyártása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- az étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd: 1012
- a gyártástól, kereskedelemtől elkülönült, díjazásért vagy szerződéses alapon végzett húscsomagolás, lásd: 8292
- a halakból, tengeri állatokból olaj, zsír gyártása, lásd 1041

---------------------------------------------------------------

Készítette: www.teaorszamok.hu