Ebbe a szakágazatba tartozik a készétel (pl. előkészített, fűszerezett, főzött ételek) gyártása. Ezek az ételek tartósítva készülnek, fagyasztással, vagy konzerv formájában, és általában viszonteladásra csomagoltak, címkézettek. Nem tartoznak ebbe a szakágazatba az azonnali fogyasztásra készített ételek, mint például éttermekben készítettek. Ezek az ételek legalább két különböző termékből tevődnek össze (kivéve a fűszerezés).
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a hús- vagy baromfihúsétel gyártása
- a fagyasztott halétel gyártása, beleértve a sült halat hasábburgonyával
- a zöldséges ételek gyártása
- a fagyasztott vagy más módon tartósított pizza gyártása
- a helyi specialitások és nemzeti ételek gyártása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a friss ételek, vagy a kevesebb mint két termékből gyártott ételek gyártása, lásd: a 10-es ágazat megfelelő szakágazatában
- a romlandó készételek gyártása, lásd: 1089
- a készételek kiskereskedelmi értékesítése üzletekben, lásd: 4711, 4729
- a készételek nagykereskedelme, lásd: 4638
- a szerződéses vendéglátási ételszolgáltatás, lásd: 5629