Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a hal, a rákfélék és a puhatestűek előkészítése, és tartósítása: fagyasztással, mélyhűtéssel, szárítással, főzéssel, füstöléssel, sózással, sós lében pácolással, konzerválással stb.
- a halból, rákból, puhatestűekből készített termékek gyártása: halfilé, halikra, kaviár, kaviárpótló stb.
- a halliszt gyártása emberi fogyasztás és állati takarmány céljára
- a halból és más emberi fogyasztásra alkalmatlan vízi állatból készített liszt és oldható protein gyártása
- a halfeldolgozás és -tartósítás feldolgozóhajókon, halászat nélkül
- a tengeri alga feldolgozása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a hal feldolgozása és tartósítása halászatra használt vízi járművön, lásd: 0311
- a bálna feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön, lásd: 1011
- a tengeri állatból nyerhető olaj és zsír gyártása, lásd: 1041
- a fagyasztott, félkész halételek gyártása, lásd: 1085
- a halból készült leves gyártása, lásd: 1089