Nyitólap |

TEÁOR számok '08 >> 10 - Élelmiszergyártás >> 102 - Halfeldolgozás, -tartósítás >> E-mailben elküld

A www.teaorszamok.hu oldalról könnyedén értesítheti partnereit, barátait, ismerőseit a számukra fontos új TEÁOR számokról.
A keretben látható rész - a levél törzse -, melyet saját üzenetével egészíthet ki. A feladó és a címzett e-mail címének megadása után, kattintson a küldés gombra, és a levelét már kézbesítettük is!

E-mailben elküld

(nem kötelező)

*

*

1020 - Halfeldolgozás, -tartósítás

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a hal, a rákfélék és a puhatestűek előkészítése, és tartósítása: fagyasztással, mélyhűtéssel, szárítással, főzéssel, füstöléssel, sózással, sós lében pácolással, konzerválással stb.
- a halból, rákból, puhatestűekből készített termékek gyártása: halfilé, halikra, kaviár, kaviárpótló stb.
- a halliszt gyártása emberi fogyasztás és állati takarmány céljára
- a halból és más emberi fogyasztásra alkalmatlan vízi állatból készített liszt és oldható protein gyártása
- a halfeldolgozás és -tartósítás feldolgozóhajókon, halászat nélkül
- a tengeri alga feldolgozása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a hal feldolgozása és tartósítása halászatra használt vízi járművön, lásd: 0311
- a bálna feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön, lásd: 1011
- a tengeri állatból nyerhető olaj és zsír gyártása, lásd: 1041
- a fagyasztott, félkész halételek gyártása, lásd: 1085
- a halból készült leves gyártása, lásd: 1089

---------------------------------------------------------------

Készítette: www.teaorszamok.hu